image
 |  0 13 Серпня 2021 | 12:25

Медики оголосили голодування через борги із зарплати

У Львівській області 17 співробітників Соснівської міської лікарні - лікарі, медсестри і санітарки - оголосили голодування.

На такі кроки медперсонал пішов через борги із заробітної плати. Про це повідомляє Еспресо.Захід.

"Ми зверталися і до керівників ОТГ, і до керівництва ЛОДА. Відповідь одна - немає грошей, тому що коштів Національної служби здоров'я України не вистачає. Але ми працюємо, приймаємо пацієнтів, тому наша робота повинна оплачуватися", - розповіла лікар вищої категорії Людмила Ярович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік, який заборгував $500 тисяч валютникам, переховувався у Луцьку

Медики, які оголосили голодування, вимагають провести аудит фінансової діяльності лікарні. Вони впевнені, що до такого стану установу довели шляхом неефективного використання грошей. Днями їм виплатили гроші за березень.

"Врешті-решт, у нас і в розмірах заробітної плати величезна різниця. В адміністрації оклади в межах 24-27 тисяч гривень, а у лікаря вищої категорії - трохи більше шести тисяч. З огляду на те, що санітарки мають оклад менший за мінімалку і їм доплачують до мінімуму, то зараз практично всі зрівнялися в зарплаті - і санітарки, і медсестри, і лікарі. Але і таку мізерну зарплату, виявляється, нічим виплачувати", - додала Ярович.

Медики заявили, що і під час голодування вони продовжать приймати пацієнтів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити