image
 |  4 19 Листопада 2020 | 20:33

Медики Волині отримали 40 нових автомобілів (ВІДЕО)

40 нових автомобілів сьогодні отримали Центри первинної медико-санітарної допомоги Волині. Машини працюватимуть на потреби сімейних лікарів, які працюють у селах.

Про це розповіла «Суспільному» виконувачка обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук.

Зі слів заступника директора обласного департаменту інфраструктури Івана Корчука на автомобілі витратили 19 мільйонів 700 тисяч гривень з державного бюджету.

У Рожищенському районі нові авто отримали три амбулаторії сіл Переспа, Щурин та Сокіл. Директора районного центру ПМСД Леся Басалик розповідає, що у селі Щурин – водій сам лікар. Каже, це дуже перспективно мати медпрацівників з водійськими правами. В інших селах району сімейні лікарі працюють в тандемі з водіями.

Нову автівку отримала амбулаторія у селі Переспа. Нею обслуговують потреби 13 сіл.

«Стара машина була зношеною, більше часу та коштів витрачали на її ремонт, менше - працювали на виїздах», - каже сімейна лікарка Тетяна Бойчук.

Директор Камінь-Каширського центру сімейної медицини Ігор Соловей каже, отримали чотири машини. Ними замінять 20-ть старих УАЗів, які вичерпали себе і технічно, і морально.

«Це буде дуже корисно для населення та надважливо для лікарів, які працюють досить напружено, не мають нормальної можливості комунікувати з пацієнтами. Ці авто для нас необхідні», - розповідає медик.

Нагадаємо, у серпні три реанімаційні автомобілі швидкої медичної допомоги для транспортування хворих на коронавірус передали обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Автівки закупили за гроші Національної служби здоров’я, що виділені на боротьбу із СОVID-19. Витратили майже 6 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу захворіло більше півтисячі волинян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити