image
 |  0 25 Грудня 2020 | 15:14

Медсестра врятувала чоловіка, в якого зупинилося серце у потязі на Київ

Українська медсестра Олена Білик врятувала 62-річного чоловіка Олексія Шурду, в якого просто у потязі зупинилося серце. Це вже вдруге дівчина повернула життя незнайомій людині. При цьому напередодні останнього випадку Олена й сама перенесла операцію.

Про це повідомляє “UA: Перший” на своїй офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

У чоловіка в електричці стався гіпертонічний криз

Інцидент стався у тамбурі електрички, яка прямувала до Києва. Чоловік саме добирався на роботу з Ніжина. В потязі Олексієві раптово стало погано, він звалився з ніг у тамбурі.

Провідники оголосили про ситуацію по гучномовцю, попросивши терміново зголоситися медика, якщо такий є у потязі. На прохання відгукнулася Олена. Дійшовши до тамбура, вона побачила на підлозі чоловіка, в якого зупинилося серця.

Дівчина перевірила сонну артерію і зрозуміла, що в чоловіка вже немає пульсу. Після цього медсестра почала терміново його реанімовувати – привела в горизонтальне положення і почала серцево-легеневу реанімацію.

Тим часом потяг зупинився на станції в Носівці, звідки чоловіка забрала карета “швидкої”. В медзакладі лікарі діагностували в нього гіпертонічний криз.

Розплакались, коли вперше зустрілися

Олексій вирішив зустрітися зі своєю рятівницею після того, як вилікувався. Олена прийшла на зустріч. У цей момент обоє розплакалися.

Медсестра врятувала чоловіка, в якого зупинилося серце у потязі на Київ

Слід зазначити, що напередодні медсестра і сама мала важкі проблеми зі здоров’ям — вона перенесла операцію і тільки тиждень тому почала вільно рухати руками.

Відомо також, що Олена вже не вперше рятує життя незнайомої людини. Дівчина розповіла, що попередній випадок стався 4,5 роки тому — також у Носівці в громадському місці. Тоді вона допомогла жінці середніх років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити