image
 |  2 22 Березня 2019 | 20:41

Медведчук і Бойко мають намір вести переговори з Росією

Кандидат у президенти Юрій Бойко і його соратник по політсилі, кум президента Росії, Віктор Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ.

Про це пише УП.

Про це українські політики сказали після зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

"Тому я вважаю, що дуже важливий був початковий етап переговорів, зрозуміло, що вони будуть продовжені, але є розуміння у керівництва уряду Російської Федерації, що ситуацію треба покращувати і треба відновлювати економічні відносини з Росією", – сказав Бойко.

Кандидат в президенти сказав, що піде шляхом, який дозволить "прибрати взаємні обмеження, санкції, і забезпечити нормальний товарообіг".

Медведчук, який очолює політраду "Опозиційної платформи – За життя", стверджує, що "в результаті домовленостей і укладення нового контракту з 1 січня 2020 року" ціна на російський газ для України може знизитися як мінімум на 25%.

Кум президента Росії уточнив, що в п'ятницю у Москві обговорювали три питання: прямі поставки газу в Україну, питання газотранспортної системи, і "відновлення прагматичних економічних відносин між Росією і Україною".

"Ми виходимо з того, що почався новий етап... І ми зробимо все залежне від нас, від нашої політичної сили, щоб цей етап з відновлення політичних прагматичних відносин не просто почався, але і продовжувався", – сказав Медведчук.

Він також додав, що їхня політсила "бореться з існуючою владою", яка "повинна покинути свої посадові кабінети".

На думку Медведчука, до влади мають прийти нові люди, в тому числі, Бойко, щоб "змінити ситуацію" і продовжити переговори з Росією.

Читайте також: Газ подорожчає, транш буде. Як уряд прийшов до ціни 8 550

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські митники виявили контрабанду в туалеті (ФОТО)

Нагадаємо:

22 березня прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з кандидатом в президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Кабмін 19 жовтня ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23,5%, щоб Україна могла отримати кредит МВФ.

Гройсман заявив, що більше року тривали перемовини МВФ з метою зняти питання підвищення цін на газ для населення з порядку денного. Кредитори висували вимогу прирівняти ціни на газ для населення до рівня промисловості.

За таких умов платіжка пересічного українця за опалення мала б зрости на 60%. Уряд на це не погоджувався, наводивши основний аргумент, що доходи українців поки що не дозволяють платити ринкову ціну на газ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити