image
 |  5 16 Жовтня 2020 | 20:57

Медведчуківські тітушки пікетували свою ОПЗЖ в Слов'янську під пpапоpами «Азова»

У Слов'янську прихильники ОПЗЖ, які ратують за відновлення зв'язків з Росією, і псевдо-радикали з прапорами «Азов» вийшли на мітинг нібито як опоненти. У «радикалів» були з собою прапори «Азова», Правого сектора і навіть портрет Шухевича. Але незабаром під будівлю Донецького окружного адміністративного суду приїхали справжні ветерани полку «Азов»: виявилося, що ніякого мітингу вони не влаштовували.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Анатолій Єгоров керує політичною партією «Національний корпус» в Донецькій області. А ще він - ветеран полку «Азов».

За словами Єгорова, 15 жовтня йому повідомили, що під будівлею адміністративного суду в Слов'янську розгорнули пікет прихильники ОПЗЖ, а проти них - люди з прапорами полку «Азов» і «Правого сектора».

«Азов» взагалі не може бути на політичних акціях, тому що це - бойовий підрозділ. Мені скинули фотографії, і там були прапори «Азова», бойові прапори», - розповів «Радіо Донбасс.Реаліі» Анатолій Єгоров.

Він каже, що відразу виїхав на місце, і там дійсно, крім прихильників ОПЗЖ, стояли хлопці з прапорами України, двома прапорами «Азова» і одним прапором «Правого сектора» - чоловік 15-20. Єгоров поцікавився: хто і звідки прапороносці.

«Мені відповіли, що ніхто ніде не служив. Прапори «Азова» взяти вони «так вирішили». І, взагалі, керівник, з яким я спілкувався, він був з Києва. І взагалі ніде не служив. Я задав питання: що за організація? На це мені не відповіли», - згадує спілкування з псевдо-радикалами ветеран.

Після недовгої розмови на підвищених тонах прапороносці ретирувалися. А Анатолій Єгоров переконаний: псевдо-радикалів привезли в Слов'янськ для провокації.

«Я впевнений, що це - та сама ОТЗЖ і зробила акцію-провокацію. Типу: радикали приїхали і провокували. Хлопці за, я не знаю, 300 гривень (більше б їм не дали) вийшли, надрукували їх (прапори - ред.): Вони свіжі були, було видно, що свіжі», - висловлює свою думку «азовець».

Кого судили в Слов'янську

Поки під судом з'ясовували, хто справжній представник «Азова», а хто - підроблений, в самому суді розглядали позов. Як повідомляє сайт ОПЗЖ, кандидата в мери Маріуполя від цієї сили - Володимира Клименка - і весь список партії до міськради намагалися зняти з виборів.

Позов подав житель селища Старий Крим неподалік від Маріуполя. На думку позивача, як інформує сайт ОПЗЖ, один з передвиборних гасел партії зазіхав на територіальну цілісність України.

Ось що заявив Володимир Клименко в інтерв'ю телеканалу NewsOne: «Претензія була з приводу того, що - відновлення торговельних зв'язків з Росією. Це політика нашої партії в цілому ... Те, що наші опоненти заявляли в своїй позовній вимозі, - суд не угледів жодного порушення у передвиборчій кампанії».

Ці події в Слов'янську - приклад передвиборної технології. Адже теми нападів «радикалів», взаємин з Росією можуть мобілізувати електорат, вважає Валентин Краснопьоров, голова правління громадської організації «Сильні громади».

«Вони повторюють цю історію з автобусами з «Правим сектором», тільки з іншого боку: «хороших хлопців» б'ють націоналісти», - так бачить цю ситуацію Краснопьоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Товариство інвалідів АТО Волині прослуховують невідомі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити