image
 |  0 27 Квітня 2022 | 14:01

Меморіал Слави у Луцьку очистять від російсько-совєтської окупаційної спадщини

Луцька міська рада підтримала проєкт рішення про перейменування та проведення реконструкції меморіального комплексу “Вічна Слава”.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Сьогодні зранку на Меморіалі розпочали демонтаж комуністичної та іншої антиукраїнської символіки на Меморіалі. За кілька днів наземний демонтаж буде завершений. Також замовили вишку зі Львова, щоб вирішити питання із зіркою на стелі. За словами міського голови, до першого травня підрядник обіцяє замінити цифри початку війни з 1941 на 1939 рік.

Спеціалісти відділу охорони культурної спадщини підготують звернення до Міністерства культури та інформаційної політики з пропозицією перейменування та проведення реконструкції Меморіального комплексу “Вічна Слава” з метою виконання вимог декомунізації та приведення його до реалій часу.

Крім того, протягом місяця (з моменту ухвалення рішення) за участю представників громадськості та фахівців, у тому числі й архітекторів, виконком має напрацювати пропозиції щодо проєкту реконструкції меморіального комплексу та вивчатиметься можливість надання йому статусу пам’ятки історії місцевого значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібно очистити Луцьк від фрагментів "руского міра"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити