image
 |  7 13 Січня 2020 | 11:21

На Волині меpежа АЗС WOG банкротить одну зі своїх стpуктуp - луцьке МПП «ВК Імпекс»

9 січня Госпсуд Волинської області відкрив провадження в справі №903/1002/19 про банкрутство Малого приватного підприємства «ВК Імпекс» (м. Луцьк) та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про це пoвідoмляє «FINBALANCE».

Ініціатором цієї процедури стала Виробничо-комерційна фірма «Віта-Авто» (з вимогами на 1,36 млн грн).

Згідно з судовими матеріалами, за даними МПП «ВК Імпекс», загальна сума його заборгованості перед кредиторами становить 350,1 млн грн, а сама компанія «перебуває в нестабільному фінансовому становищі» (цитата).

У держреєстрі засновником МПП «ВК Імпекс» значиться Микола Голанов. При цьому засновником ВКФ «Віта-Авто» є приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.» (Нідерланди), а кінцевими бенефіціарами - Степан Івахів, Сергій Лагур, Роман і Софія Єремеєви (діти покійного нардепа Ігоря Єремеєва), яким належить група «Континіум» (серед її активів - у т.ч. мережа АЗС WOG).

Нагадаємо, МПП «ВК Імпекс» - один із боржників збанкрутілого банку «Форум», в забезпеченні по зобов’язанням якого були 32 АЗС мережі WOG.

У лютому 2019 року Фонд гарантування продав відповідні права вимоги (на 1,76 млрд грн за кредитними договорами №1-0020/13/30-КL та №1-0021/13/30-КL) для ТОВ «Фінансова компанія «Франк Поінт» з дисконтом 77%.

Згодом ТОВ «ФК «Франк Поінт» відмовилося від позовів до компаній з мережі WOG, з огляду на внесення змін до кредитних договорів, якими було продовжено строк повернення заборгованості до 31.12.2019.

У ТОВ «ФК «Франк Поінт» простежувався опосередкований зв’язок з Сергієм Льовочкіним (партнер Дмитра Фірташа) та Віталієм Хомутинніком (партнер І. Коломойського по компанії «Укрнафтобуріння»; раніше він був акціонером мережі АЗС «ОККО», основний власник якої - Віталій Антонов - не заперечував родинні зв’язки з В. Хомутинніком).

У 2018 році Group DF Дмитра Фірташа публічно заявляла про кредиторські вимоги до мережі WOG на 460 млн дол. Разом з тим, в Group DF заперечували, що вона є міноритарним акціонером WOG (тоді як за даними ЗМІ, Д. Фірташ отримав пакет акцій мережі в 2013 році в рамках погашення боргу WOG перед банком «Надра»).

За даними учасників ринку, мережа WOG з початку 2019 року скоротила імпорт бензинів на третину, ставши найбільшим покупцем цього палива у Кременчуцького НПЗ («Укртатнафта»), яке контролюють Ігор Коломойський та його партнери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розрахуватися з боргами: вперше українець офіційно став банкрутом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити