image
 |  5 20 Липня 2022 | 23:01

Мер Володимира Пальонка допоміг депутату міськради виїхати на відпочинок у Грецію

Ця історія подорожі за кордон депутата міської ради директора комунального підприємства «Володимир-Волинськетеплоенерго» Сергія Коби наробила неабиякого шуму у соціальній мережі. Повідомлено, що міський голова Ігор Пальонка «забронював Сергія Кобу як волонтера, щоб він міг безперешкодно виїхати за кордон. Користуючись можливістю виїзду, Коба спокійно поїхав відпочивати у Грецію. Цікаво, що для наших військових привіз волонтер Коба з грецького півострова?»

Як виявляється – нічогісінько. З офіційної відповіді Володимирського міського голови Ігоря Пальонки на звернення активіста міста, «гуманітарна допомога на адресу Володимирської міської ради чи її виконавчих органів від Сергія Коби не доставлялася».

То на підставі чого і з якою місією вояжував Сергій Коба в період, коли очолюване ним підприємство повинно активно готуватися до нового опалювального періоду? Під час воєнного стану, коли за кордон мають право виїхати одиниці?

Відповідь міського голови Ігоря Пальонки на вищезгадані запитання вартує неабиякої уваги та оприлюднення, оскільки подібної ахінеї ще не доводилося читати від владних чиновників. Більшого цинізму та сарказму нам не довелося бачити.

Отож, як зазначається у відповіді, «на усне звернення депутата Володимирської міської ради Сергія Коби та поданого ним переліку документів виконавчим комітетом Володимирської міської ради листом від 02.06.2022 вих. №1189,1.18/2-22 на адресу начальника Волинської обласної військової адміністрації Погуляйка Ю.М було направлено пропозицію щодо виїзду за межі України водія Коби С.А. в умовах правового режиму воєнного стану».

А документом, що дає право виїзду за кордон в статусі волонтера, Коба надав довідку-лист від київського Благодійного Фонду «Сучасна Україна», яка йому доручила «налагодити стосунки з донорами та партнерами ЄС з приводу отримання гуманітарної допомоги для вирішення Статутних завдань Фонду».

Згідно із законодавством звернення до відповідних органів або ОВА про бронювання людини, яка виїжджає за кордон за гуманітарним вантажем, повинен надіслати той, хто отримує вантаж. А не міська рада на чолі з Пальонкою. Тим більше, що гуманітарний вантаж, як вказує у відповіді на звернення міський голова, до Володимира так і не надійшов.

Тут варто задати запитання, перш за все, до влади. Чому звернення до Волинської ОВА на дозвіл про виїзд за кордон водія Коби готує та підписує Пальонка, у той час коли Коба їде вирішувати статутні питання київського Фонду?

Найгірше, що відповідальність за подібну незаконну оборудку, швидше всього, не понесе ніхто. Бо як зазначив у відповіді Ігор Пальонка, «Володимирська міська рада та її виконавчі органи не наділені повноваженнями зі здійснення перевірки і контролю терміну та мети перебування за кордоном водіями».

А це вказує, що Пальонка вмив руки. Натомість варто йому нагадати, що Сергій Коба у першу чергу не водій, а депутат міської ради та керівник комунального підприємства, котре функціонує завдячуючи споживачам тепла та бюджетним вливанням з казни Володимирської міської ради. Більше того, міська рада укладає з ним контракт на здійснення керівництва цим підприємством, погоджує зарплати, доплати, а міський голова Ігор Пальонка регулярно залазить в кишеню платників податків, щоб дати Кобі десятки тисячні преміальні за «ефективне здійснення менеджменту» на підприємстві.

То хто ж таки нестиме відповідальність за чистої води «договорняк»?

Останнім часом у Володимирській владі відбуваються незрозумілі процеси. Чиновництво, складається враження, втратило здоровий глузд та вважає громаду повними невігласами, пошиваючи їх у дурні. Для своїх людей організовують поїздки за кордон, вибивають дозволи, витрачають мільйони на незрозумілі проекти, розробляють перспективні плани реформування з подальшим знищенням освітянських закладів. Невже для цього громада довірила вам владу?

Джерело: Володимир Медіа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити