image
 |  11 24 Листопада 2022 | 18:54

Мера Харкова оштрафували за використання російської мови

Міський голова Харкова Ігор Терехов отримав штраф від уповноваженого із захисту державної мови за свої звернення до харків'ян та висловлювання в ефірі національного телемарафону російською мовою.

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремень у Facebook.

У ухвалі, яку виніс мовний омбудсмен Тарас Кремень, зазначається, що Терехов порушив Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону «Єдині новини» застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону», – йдеться у постанові.

Як повідомив омбудсмен, Терехов має сплатити штраф у розмірі 3400 грн.

Крім цього, меру Харкова винесли адміністративне стягнення-попередження за те, що його сторінки в Facebook та Telegram ведуться російською.

При цьому постанови набирають законної сили після закінчення строку на їх оскарження. Сам Терехов може оскаржити їх до 4 грудня.

Зазначимо, міський голова Харкова поки що не коментував це питання, але днями під час включення на телемарафоні говорив українською мовою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити