image
 |  0 19 Червня 2019 | 09:44

Меркель: ЄС не скасує санкції проти РФ до повернення Криму Україні

Водночас канцлер ФРН Ангела Меркель відзначає необхідність єдності країн Євросоюзу у питання продовження чинності санкцій проти РФ, запроваджених у зв’язку з війною на Донбасі.

Про це пише УНІАН.

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель заявила, що ЄС не скасує санкції, доки Росія не поверне Крим до складу України.Про це Меркель сказала на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні, що транслювалася на одному з українських телеканалів.

Вона повідомила, що обговорювала із Зеленським питання відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.Канцлер ФРН нагадала, що стосовно Донбасу "останнім часом не досягнуто прогресу".При цьому, в контексті Донбасу, вона заявила, що мова наразі йде не про посилення санкцій, а про їх продовження."Ми вважаємо, що Рада ЄС має досягнути єдності і прийняти це одноголосно", - сказала Меркель.

Також вона привітала ініціативи Зеленського щодо покращення гуманітарної ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також щодо виконання Мінських угод.Водночас Меркель наголосила, що "санкції не будуть скасовані, доки Крим не буде повернуто до України".

Голова німецького уряду запевнила, що ФРН підтримує Україну у питанні відновлення територіальної цілісності. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Іллєнко та Юрій Левченко є одними з кращих депутатів-мажоритарників від столиці, - «Чесно»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити