image
 |  0 6 Липня 2021 | 17:34

Меркель назвала шість країн, що приєднаються до ЄС найближчим часом

Шість балканських країн, як-от – Сербія, Албанія, Північна Македонія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія і Косово –  стануть членами Євросоюзу в найближчому часі.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель за підсумками конференції на тему Західних Балкан, що пройшла в онлайн-форматі під головуванням ФРН. Меркель сказала, що членство цих країн в інтересах ЄС, передає Reuters.

«Стимулювання цього процесу (підготовки вступу західно-балканських країн в ЄС – Ред.) відповідає споконвічним інтересам Європейського Союзу», – сказала канцлерка.

Також вона натякнула, що на цей регіон мають вплив Китай і Російська Федерація. Меркель підкреслила, що балканський регіон все ще перебуває «між світлом і тінню», маючи на увазі війну і її наслідки після розпаду Югославії в 1990-х роках.

Зокрема, вона згадала складні відносини між Сербією і Косово, внутрішні неполадки в Боснії і Герцеговині та проблеми між Болгарією і Північної Македонією.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн теж підтримала країни на шляху в ЄС.

«Нашим першим пріоритетом є прискорення порядку денного розширення в усьому регіоні і підтримка наших західно-балканських партнерів у їхній роботі з проведення необхідних реформ для просування на їхньому європейському шляху», – повідомила вона.

Членство балканських країн у ЄС також підтримав президент Франції Еммануель Макрон. Зі свого боку, Болгарія і Нідерланди поставилися до такого рішення більш стримано.

Додамо, що зараз країнами-членами ЄС є 27 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії літак із 28 людьми на борту впав у море, не вижив ніхто (ОНОВЛЕНО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити