image
 |  0 11 Січня 2020 | 19:51

Меркель приїхала до Путіна поговорити про газ і Донбас

Німеччина продовжить роботу, щоб на наступному саміті "Нормандської четвірки" домогтися подальшого прогресу, відповідно до Мінських домовленостей.

Про це пише Українська правда.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Зустріч лідерів "Нормандського формату", що відбулася у грудні, Меркель назвала "частково успішною".

"Зараз робляться зусилля по встановленню режиму припинення вогню. Це все правильно. Зараз ми продовжимо роботу, щоб на наступному саміті домогтися подальшого прогресу відповідно до Мінських домовленостей", - інформувала Меркель.

"У нас є ця основа, але у нас є і певні складності, які триватимуть. Однак у нас є на це твердий намір", - заявила Меркель.

Також Меркель привітала російсько-українські домовленості щодо транзиту газу.

"Відрадно, що було досягнуто дуже хорошої домовленості на наступні п'ять років в області транзиту газу через Україну".

У свою чергу, Путін закликав керівництво України "почати реалізацію заходів щодо врегулювання ситуації на сході країни, відповідно до Мінських угод, незважаючи на жодні внутрішньополітичні труднощі".

Читайте також: Уряд «слуг народу» вирішив не фінансувати надбавку за престижність праці вчителям

За повідомленням Кремля, переговори Меркель і Путіна почалися з бесіди у вузькому складі і продовжилися за участю делегацій двох країн.

"Путін і Меркель обговорили двостороннє співробітництво та актуальні теми міжнародного порядку денного: ситуацію у Сирії, Лівії, ескалацію напруженості на Близькому Сході і проблематику врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту в контексті реалізації мінського "Комплексу заходів" від 2015 року та домовленостей, досягнутих на саміті у "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року у Парижі" .

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити