image
 |  281 28 Січня 2024 | 08:24

Мешканець Луцька торгував метадоном: як його покарали?

Шість років за ґратами проведе житель Луцька, який торгував наркотичними речовинами. Лучанин, який раніше був судимим, на суді стверджував, що справу проти нього сфальсифікували.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

У матеріалах справи вказано, що лучанин Андрій Ф. раніше вчиняв кримінальне правопорушення, передбачене ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Цього разу він незаконно придбав та зберігав з метою збуту за місцем проживання таблетки, які містять у складі наркотичний засіб метадон та сильнодійний лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол).

21 серпня та 10 листопада 2022 року правоохоронці здійснили дві оперативні закупівлі. Андрій Ф. загалом «вторгував» за таблетки з метадоном та димедролом 1300 гривень. Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 3 ст. 321 КК України.

Але на суді Андрій Ф. своєї вини не визнав. Лучанин розповів, що протягом тривалого часу хворіє на наркоманію, тому перебуває на програмі замісної підтримувальної терапії й отримує відповідні ліки. Він ствердив, що наркотичні та лікарські засоби ніколи не збував, а кримінальне провадження проти нього сфальсифікували працівниками поліції.

Отримання коштів від незнайомої особи Андрій Ф. пояснив проханням покійної сестри. Мовляв, на той момент вона була лежачою, тому кілька разів просила забрати в її знайомого гроші, які вона йому позичила.

Один зі свідків дав показання, що товаришував з покійною сестрою обвинуваченого. Коли він провідував її, то вона в його присутності попросила обвинуваченого вийти на вулицю та забрати гроші у її знайомого. Однак вказати, коли саме це було, свідок не зміг.

Свідок, якого залучали для оперативної закупівлі, розповів, що про те, що обвинувачений торгує таблетками, дізнався від знайомих, тому повідомив про це працівникам поліції. Він підтвердив, що на прохання правоохоронців брав участь у проведенні оперативної закупівлі, під час якої йому вручали гроші, за які він купував метадон та димедрол в обвинуваченого, після чого передавав працівникам поліції. Свідок ствердив, що саме Андрій Ф. збував йому метадон та димедрол.

Суд вирішив, що докази доводять вину Андрія Ф. Зокрема обвинувачений неодноразово вів телефоннні розмови, пов'язані з незаконним збутом наркотичного засобу метадону та сильнодійного лікарського засобу димедролу: домовлявся про збут, про оплату та відправляв реквізити карткового рахунку для отримання грошової винагороди. Також його винуватість підтверджують і протоколи проведення оперативних закупівель.

Врахувавши всі обставини справи, суд визнав Андрія Ф. винним та призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросла кількість ДТП

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити