image
 |  0 2 Липня 2022 | 09:53

Мешканець Володимира відзначив сторічний ювілей

Днями мешканець Володимира Петро Симчук зустрів свій 100-літній ювілей.

Про це пише сайт громади.

З цієї нагоди до ювіляра завітали представники влади міста. Гості вручили імениннику подарунки та побажали йому міцного здоров’я та життєвої наснаги.

Петро Григорович народився у Польщі в селі Кобло, що неподалік Грубешова. На початку Другої світової війни молодим юнаком потрапив до трудового табору у Німеччині, звідки на сільськогосподарські роботи його забрав місцевий німець. Після перемоги американські військові дали хлопчині велосипед та чоботи, аби той зміг повернутись додому, про що він завжди з вдячністю згадує. Повернувшись в Україну, поїхав шукати кращої долі в Одесу, після чого переїхав у село Заріччя, де і знайшов кохану дружину Тетяну. У 1949 році у них народився син.

У Володимирі пан Петро працював пожежником-рятувальником. Згадує, що бачив за трудовий шлях різного, адже людське горе та біди супроводжували пожежі, які він ліквідовував. Пізніше влаштувався працювати у дитячий садок конюхом і як зазначає, аби приглядати там за онукою. За сторічне життя головними скарбами Петра Григоровича є онука, 3 правнуки та 1 праправнук. Каже, що головним секретом його довголіття є любов до праці та родини, підтвердженням чого є статус “Ветерана праці”.

У свій поважний вік дідусь має непоганий слух, полюбляє дивитись телевізор, та особливо передачі про мандрівки різними країнами. Задувши свічки на своєму ювілейному торті, він загадав найзаповітніше бажання кожного українця, аби в нашій країні якнайскоріше запанував мир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні чернець разом з волинською бригадою захищає Україну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити