image
 |  448 6 Квітня 2024 | 17:49

Мешканці проти, влада пояснює: у Володимирі заборони в'їзд до пологового

У Володимирі встановили  обмежуючий дорожній знак на вулиці Шпитальній, яким заборонено доїзд до пологового будинку, поруч з яким часто паркувалися мешканці міста, котрим потрібно було отримати медичні послуги, - пише ВолиньUA.

У групі Володимирінфо Ярослава Колоскова провела опитування, щодо цієї заборони.  84% мешканців громади висловилися проти заборони в'їзду до пологовового будинку.

"Так, можна сказати, що проголосувало лише три сотні, але ці три сотні - це активні мешканці громади, які хочуть, щоб з їхньою думкою у вирішенні комунальним питань рахувалися. Це було б чесно.

Біля лікарні лише одна парковка, на ній часто немає місця. В'їзд на територію лікарні вже давно заборонений. Де людям паркуватися? Ті кілька автівок, що паркувалися біля пологового не стояли там годинами. Та взагалі після 16 години, коли перестає працювати поліклініка - машин біля лікарні майже немає.

До речі, в Луцьку можна паркуватися біля перинатального центру та дитячої обласної лікарні. Але ж, то Луцьк, а то княже місто!

Влада міста не запропонувала альтернативи, натомість дуже швидко повісили забороняючі знаки", - йдеться у дописі.

Першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука попросили обгрунтувати цю заборону і вказати на місця, де людям ще паркуватися.

На офіційному сайті міської ради надали  роз’яснення.

Виконавчий комітет прийняв рішення про затвердження змін у схемі організації дорожнього руху вулиці Шпитальної у зв’язку із неодноразовими зверненнями керівництва та працівників ТМО щодо завантаженості проїзду та місць для паркування навколо акушерсько-гінекологічного відділення, а також відсутністю знаку тупикової вулиці.

Доволі насичений рух транспорту спричиняв незручності для під’їзду карет швидкої допомоги до відділення та автомобілів медичного персоналу. Відтак міська рада звернулась до відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Волинській області щодо встановлення обмежуючого знака на даній ділянці, отримавши згодом відповідний дозвіл.

Принагідно інформують, що відповідно до ПДР, дія дорожнього знака 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено» не поширюється:

- на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами;

- на водіїв з інвалідністю, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «Водій з інвалідністю», на водіїв, які перевозять пасажирів з інвалідністю, за умови наявності документів, що підтверджують інвалідність пасажира (крім пасажирів з явними ознаками інвалідності);

- на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.

У міськраді наголошують, що проїзду транспорту швидкої допомоги, а також громадян, які підвозитимуть до відділення вагітних чи хворих жінок, які потребують медичної допомоги, ніхто перешкоджати не буде!

Водночас нагадують, що найближче місце для паркування автомобілів розташоване на вулиці Шпитальній біля будівлі ТМО.

На жаль, у роз'ясненні не сказано чи будуть облаштовані додаткові паркомісця на чи поруч з територією лікарні. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити