image
 |  0 22 Січня 2021 | 14:00

Мешканці сіл під Луцьком змушені їздити за ліками до міста

Мешканці села Княгининок, яке увійшло до складу Луцької територіальної громади, нарікають на відсутність аптеки.

Інформацію про це опублікував на своїй сторінці у Фейсбук депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Обранець громади пише, що у селі Княгининок є серйозна соціальна проблема. У ньому відсутня аптека. А оскільки придбати ліки неможливо й у інших населених пунктах Княгининівського старостинського округу, люди змушені сідати на маршрутку до Луцька. 

 "Їхати 5 - 10 кілометрів до найближчої аптеки за ліками - не дуже привабливий сценарій. Навіть, якщо ви - власник автомобіля. А що вже говорити про пенсіонерів, яким ліки найбільш необхідні. Старенькі змушені сідати на маршрутку, щоб купити препарати, які часто потрібно приймати цілодобово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко в місяць отримує 6 зарплат досвідченого вчителя

Зайві подорожі маршрутками у добу коронавірусу створюють додаткові ризики для вразливих груп населення. А що, як ліки потрібно терміново? Коли в людини сильні болі, а вона самотня і звернутися за допомогою немає до кого? Вважаю, що цю проблему треба вирішувати якомога швидше. З цього приводу як депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" буду звертатися до міської влади. Мешканці Княгининівського старостату мають мати доступ до аптеки у себе на місці. Це - одна з ознак сучасного європейського міста", - зазначає депутат Андрій Білан. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити