image
 |  2 3 Липня 2020 | 11:03

Мешканціі луцької багатоповерхівки просять демонтувати витяжку з місцевого бару (ВІДЕО)

У багатоповерхівці на вулиці Рівненська 85, що у Луцьку, з бару на першому поверсі самовільно провели вентиляційну систему. Дозволу у мешканців будинку, на встановлення вентиляції ніхто не питав.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь» з посиланням на члена правління житлово-будинкового кооперативу Івана Куліша.

Нині на даху багатоповерхівки стоїть двигун вентиляційної системи. Його власники суші-бару на першому поверсі встановили на автомобільних шинах. Така конструкція небезпечна, - кажуть жильці.
«Це ж викиди чадного газу і тепла одразу за парапет де вікна жильців, двигун встановлено безпосередньо на плиті перекриття одразу під нею моє особисте житло, прямо над моїм ліжком», - розповідає Іван Куліш.

Мешканці багатоповерхівки просять посадовців розібратися у ситуації, що сталася між ними і власниками закладу громадського харчування, який нещодавно відкрили на першому поверсі їх будинку.

Керівник луцької архітектурно-будівельної інспекції розповів: дозволів на встановлення жодних конструкцій не давали. Вплинути на власників суші-бару не можуть.

«Навіть якщо в нас є скарги і заяви наразі законодавство нашої країни не дозволяє нам прийняти якісь міри», - каже Владислав Троць.

За коментарем кореспонденти Суспільного звернулися до орендодавиці. На камеру коментувати конфліктну ситуацію з мешканцями будинку вона відмовилася.

«Ніяких коментарів я давати не буду. Підприємець, який в мене зняв це приміщення, в нього все офіційно і законно. Є всі дозволи. Так що, на жаль, я з вами і зустрічатися не буду» - сказала телефоном власниця приміщення Алла Мартинюк.

У департаменті муніципальної варти Луцька кореспондентам розповіли: якщо власник приміщення не демонтує самовільно встановлену систему вентиляції, працівники департаменту зроблять це самі, отримавши попередньо дозвіл виконавчого комітету міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку заклад «Стара підкова» піймали на порушені благоустрою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити