image
 |  4 18 Листопада 2022 | 14:48

Мешканцям луцького будинку без попередження відключили газ

Багатоквартирний будинок на проспекті Грушевського, 17 у Луцьку півтори добибув без газопостачання. Його відімкнули без попередження.

Про це розповіла Суспільному жителька Лідія Бовчалюк.

Щоб повернути газопостачання жильцям будинку запропонували укласти договори на технічне обслуговування внутрішньогазових мереж.

"Вони почали майже вимагати складення договору технічного обслуговування внутрішньо газових мереж. Вартість його становить 300 гривень, оплата проводилася на місці в квартирах готівкою. На запитання, що буде, якщо я не складу договір, була відповідь, що газопостачання не буде", – розповів мешканець будинку Василь Козачук.

Як розповів Суспільному майстер "Волиньгазу" Руслан Янчик, перекрили газ у будинку через витік. Що ж до договорів, то раніше технічне обслуговування будинкових систем входило до тарифу за доставку газу, зараз, зі слів майстра, це покладено на власників помешкань. Такі правила діють з 2018 року.

"– Якщо хтось не погоджується, то там ви газ не відновлюєте?

– Відновлюємо, але якщо там буде якась ситуація аварійна, то їх відключать і прийдеться їм за поновлення платити великі гроші, тобто їх без договору після цього відключення ніхто не включить безкоштовно. Те, що раніше колись в тариф входило, наразі це окремо на платній основі", – розповів Руслан Янчик.

Станом на 15:00 17 листопада газопостачання в оселях лучан відновили, – повідомила Суспільному Лідія Бовчанюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити