image
 |  0 27 Травня 2022 | 13:12

Ми маємо остаточно знищити символи колоніального минулого і окупації України москвою, - депутат Луцькради

Повномасштабна агресія росії проти України підтвердила історичну істину: москва є стратегічним ворогом української нації. Її мета - знищити українську державність та ідентичність.

Про це написав на сторінці у facebook депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода", очільник комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади Михайло Щур.

"30 років після відновлення незалежності виявилося замало, щоб остаточно очистити Україну від маркерів панування "руского міра". Відкладати цю справу далі, посилаючись на те, що не на часі, більше не можна. Ми маємо остаточно знищити символи колоніального минулого і окупації України москвою. Перейменування вулиць, названих на честь осіб, які презентують країну-агресора, давно назріло і перезріло. Настав час остаточно позбутися ментального та культурного зв’язку з москвою і вирішити "російське питання".

На сесії Луцької міської ради 26 травня затверджено новий склад комісії з питань перейменування вулиць у м. Луцьку. Як голова комісії переконаний, що цей процес має відбутись якнайшвидше. Роботи дуже багато. Ще попередній склад комісії, яку очолював мій колега Микола ФЕДІК, у 2019 році напрацював список назв вулиць, які носять російське походження. А таких у Луцьку досі є понад 100. Маємо діяти швидко і оперативно. Сподіваюся, незабаром Луцьк остаточно очиститься від маркерів панування "руского міра", - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити