image
 |  157 29 Березня 2024 | 13:19

Ми не тільки перебуваємо в обороні, а й просуваємося вперед, - Сирський

Українські війська не тільки перебувають в обороні, а ще й щодня на різних напрямках просуваються вперед.

Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю "Укрінформ".

"Останнім часом кількість повернутих нами позицій перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні здобутки, якщо вони і є, то мають тактичне значення. Цю ситуацію ми контролюємо", - сказав генерал.

На певних напрямках щодоби підрозділи Сил оборони України відбивають по кілька десятків російських атак, повідомив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шокуюча цифра: майже 50 тисяч людей в Україні вважаються зниклими

"На певних ділянках фронту нам вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, і це відразу позначилося на обстановці в цілому", - сказав головком.

Наші артилеристи використовують високоточні боєприпаси для ураження скупчень російських окупантів навіть за десятки кілометрів від лінії фронту, повідомив Сирський.

"Ворог щодобово не лише має значні втрати у живій силі та техніці, зокрема артилерійські системи, - він ніколи й ніде не може почуватися у безпеці, також на тимчасово окупованих територіях України. Це важливий психологічний чинник. Їм не буде спокою на нашій землі. Ніколи. І кожен окупант повинен це усвідомлювати", - заявив генерал.

У лютому-березні російські окупанти втратили понад 570 танків, близько 1430 бойових броньованих машин, майже 1680 артилерійських систем і 64 системи ППО, сказав Сирський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити