image
 |  16 21 Січня 2022 | 19:38

«Ми — це Україна»: як у Луцьку відзначають День соборності (ФОТО)

22 січня – День соборності України. Саме цього дня 1919 року у Києві було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Про це пишуть на ФБ-сторінці Волинської обласної ради.

Урочистості з цієї нагоди у Луцьку символічно відбулися біля пам’ятника першому президентові Української Народної Республіки Михайлу Грушевському. Участь у них взяли військовослужбовці, представники громадськості та влади. Обласний депутатський корпус представляв заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт.

Учасники акції спільно виконали Державний Гімн України, а також вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Героїв, які загинули за єдність нашої держави.

Лягли квіти і до підніжжя монументу Михайлу Грушевському, пам’ятника борцям за волю і незалежність України, фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України», а також до пам’ятних знаків генералу Олексі Алмазову та літунам УНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат займатиме посаду у Волинській облраді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити