image
 |  5 6 Березня 2023 | 15:47

Ми усі в боргу перед нашими воїнами, які зараз на фронті, - голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді

Ми усі в боргу перед нашими воїнами, які зараз на фронті, і вони ведуть не для того, щоб після перемоги в державі нічого не змінилося.

Про це у інтерв'ю заявив голова Волинської "Свободи", депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітів.

Політик порушив тему корупції в Україні, боротьба з якою нагадує бутафорію. На переконання Анатолія Вітіва, нинішня влада, як і минула, незацікавлена у боротьбі з корупцією.

"На жаль в Україні жодна влада не боролася з корупцією. Народу пропонувалася бутафорія замість боротьби. Не можна побороти корупцію, коли центри прийняття корупційний рішень розташовані на вулиці Банковій. Коли усю правоохоронну систему держави курує заступник Офісу президента Олег Татаров, який в минулому переслідував активістів Євромайдану та підозрюється НАБУ у корупції. Коли більшість антикорупційних органів України уражені корупцією чи контролюються корупціонерами. Зараз навіть робляться спроби взяти під контроль НАБУ. Щойно уряд затвердив директором цієї антикорупційної установи Семена Кривоноса – колишнього очільника Державної інспекції архітектури та містобудування. За даними ЗМІ, новий голова НАБУ – близький до заступника глави Офісу президента Олексія Кулеби. У 2014 році СБУ розслідувала справу, в якій фігурував Семен Кривонос. У мене є великі сумніви, що з допомогою таких кадрових призначень можна побороти корупціюю. Сам себе не побореш", - зазначив депутат.

Також Анатолій Вітів звернув увагу, що останні корупційні скандали у Міноборони нічим не завершилися. І зауважив, що після завершення війни боротьба з корупцією буде основним завданням, яке потрібно вирішити Україні:

"Чим завершився корупційний яєчний скандал у Міноборони? Нічим. Просто познімали з посад деяких чиновників, які мало дотичні до скандалу. А де відповідальність міністрів? Ніхто навіть не був арештований. Все це вистава, розрахована на наївних виборців. Тоді якраз в Україну прибули гості з ЄС та з США. І владі потрібно було показати гарну картинку. Після завершення війни боротьба з корупцією буде основним завданням, яке потрібно вирішити Україні. Без цього усі спроби збудувати нову країну, відродити українську націю. забезпечити економічне зростання, військово-технологічну могутність і справедливість приречені. Ми усі в боргу перед нашими воїнами, які зараз на фронті. Перед родинами тих, чиї сини, доньки або батьки не повернулися з війни. Наші воїни ведуть боротьбу не для того, щоб після перемоги в державі нічого не змінилося. Щоб нею продовжували керувати олігархи та корупціонери різних мастей і посад. Якщо ми не подолаємо системну корупцію, Україна не відродиться як могутня держава. Потрібно розуміти: зараз американці і європейці закривають очі на багато моментів. Але це не значить, що вони не бачать розкрадань, які покриваються зверху. І що постійно терпітимуть ці неподобства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Вітів: Ми воюємо не з путіним, а з диким російським народом, який шаленіє від крові

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити