image
 |  0 6 Грудня 2018 | 15:13

Ми вчимося у «Свободи», – Пустовіт

Запровадження міжбюджетних трансфертів у відносинах між містом та прилеглими селами – практика, яка вже довела свою ефективність на прикладі Тернополя.

Про це під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради заявив секретар Григорій Пустовіт.

Під час обговорення проекту рішення «Про грошові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти» начальник управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко повідомила про намір на наступній сесії розглянути питання щодо запровадження практики міжбюджетних трансфертів між Луцьком та прилеглими селами.

Таку думку підтримав секретар міської ради Григорій Пустовіт.

«Ми в цьому питанні вчимося у «Свободи». У Тернополі така практика існує ще з 2016 року. Міська рада має угоди з селами, які знаходяться поблизу міста. А ті, в свою чергу, через міжбюджетні трансферти перераховують гроші за навчання дітей у школах та дитсадках Тернополя. Це нормальна і справедлива практика, яка буде поширюватися по державі. Ми хочемо перейняти такий досвід».

Читайте також: Луцьк пропонуватиме навколишнім селам доплачувати за дітей у міських дитсадках

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити