image
 |  0 21 Серпня 2020 | 16:22

Мільйонам українців різко піднімуть пенсії: кому не дадуть грошей

Приблизно 1,5 мільйона українців отримають підвищення пенсій. Це станеться внаслідок того, що мінімалку піднімуть до 5000 грн. Відтак громадяни віком від 65 років, які здобули необхідний стаж, зможуть отримувати щонайменше 40% мінімалки.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав радник міністра соцполітики Микола Шамбір, пише “Оглядач“.

За словами урядовця, сума підвищення буде незначною і зачепить невелику кількість пенсіонерів – всього 1,5 мільйона осіб. Відтак, якщо парламентарі проголосують за підвищення мінімальних зарплат, пенсія для громадян понад 65-річного віку з достатнім стажем становитиме щонайменше 40% від 5000 грн, тобто 2000 грн.

Шамбір сказав, що це не вдарить по бюджету, адже суми є невеликими. Крім того, він зазначив, що усі пенсії в Україні збираються підвищувати. Наразі є непроіндексовані, тож Уряд працює над тим, щоб вже наступного року здійснити перерахунок щодо всіх виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Угорщини намагалися вивезти 15 мішків бурштину

До слова, до 1 вересня мінімальна пенсія для тих, хто досяг 65 років і виконав вимоги щодо стажу (35 років для чоловіків і 30 років для жінок), становить 1889 грн. А з 1 вересня – вже 2000 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити