image
 |  0 21 Березня 2019 | 11:59

Мінфін підтримав позицію Волинської облради щодо бюджету на 2019 рік

У Міністерстві фінансів України відповіли на звернення Волиньради щодо законності дій при прийнятті рішення про обласний бюджет та підтвердили правильність дій головної представницької влади області.

Волиньрада зверталася за відповідними роз’ясненнями після того, як Волинська ОДА вирішила оскаржити рішення про бюджет в суді. Посилаючись на українське законодавство, в Мінфіні нагадують, що до повноважень рад належить затвердження та контроль за виконанням обласного бюджету, а в компетенції ОДА – складання та виконання.

Також в Мінфіні пишуть, що місцевий бюджет виконується за розписом, затвердженим керівником місцевого фінансового органу. Між тим, як ми вже повідомляли, постійний розпис обласного бюджету департамент фінансів затвердив лише 27 лютого 2019 року, тобто більше як через два місяці після прийняття рішення про обласний бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирощує унікальних риб: молодий волинський бізнесмен відкрив власну справу (ФОТО)

Згідно з Бюджетним кодексом України, такий розпис повинен був би з’явитися упродовж 30 календарних днів. Досі не відкликані позови до суду про скасування рішення про бюджет. Нагадаємо, таких позовних заяв було дві: від голови ОДА Олександра Савченка та начальника управління охорони здоров'я ОДА Ігоря Ващенюка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити