image
 |  4 4 Вересня 2018 | 11:52

Міністерство освіти хоче полегшити життя майбутнім абітурієнтам

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення зміни умов прийому до ВНЗ на 2019 рік.
Проект відповідних змін розміщено на сайті Міносвіти сьогодні, а надати пропозиції можна до 19 вересня 2018-го.
Передбачається, що наступного року для вступу до ВНЗ прийматимуть сертифікати ЗНО 2018-го та 2019-го з усіх предметів, а за 2017 рік – з усіх, окрім оцінок із іноземних мов.
Заплановано внести зміни до строків вступної кампанії, основна частина якої має стати коротшою.
На бакалавра реєстрація електронних кабінетів почнеться за 9 днів до початку подання заяв – 1 липня, а сам прийом заяв і документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  До кінця року в Україні подорожчає хліб


Творчі конкурси Міносвіти планує провести до основної сесії ЗНО - з 16 березня до 15 травня. Водночас буде передбачена додаткова сесія творчих конкурсів з 1 до 22 липня, але лише на контрактні місця.
Із наступного року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників до медичних і педагогічних вузів, що захочуть працювати в селах. Це дозволить покращити рівень кадрового забезпечення в освітній і медичній сферах у сільській місцевості.
Йдеться про вступників на спеціальності галузей знань "Освіта/Педагогіка" і "Охорона здоров'я", які укладуть угоду про відпрацювання не менш як 3 років у селі або селищі міського типу.
Планується також розширити практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності, зокрема, на спеціальності галузей знань "Право", "Публічне управління та адміністрування" та "Міжнародні відносини", а також на спеціальність "Фармація, промислова фармація".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити