image
 |  0 7 Червня 2018 | 15:00

Міністерство охорони здоров'я прогнозує спалах небезпечної хвороби

В Україні може статися спалах захворювань на ботулізм.
Міністерство охорони здоров'я України звертається до міжнародних організацій з проханням надати сироватки для лікування хвороби, передає прес-служба відомства.
У МОЗ розповіли, що з початку 2018 року в Україні зафіксували 39 випадків захворювання на ботулізм, унаслідок яких отруїлися 45 осіб, четверо з яких померли. В міністерстві також зазначили, що в Україні з 2014 року через відсутність реєєстрації сироватка від ботулізму не закуплялась, однак у цьому році їх пообіцяли закупити.
"Цього року Україна вперше на національному рівні закупить сироватки, серед яких сироватка проти ботулізму", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у ФАПі буде магазин.


Також МОЗ попереджає, що захворювання ботулізмом може призвести до тяжких наслідків. Водночас, ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше - овочів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити