image
 |  0 5 Квітня 2022 | 08:53

Міністр культури Польщі: Бойкот російської культури має бути повним

Як сказав Петро Глінський, зараз не час для Чехова і навіть Пушкіна.

У перші дні російської збройної агресії в Україні серед західних діячів культури та навіть деяких політиків були чутні голоси, що не можна оцінювати всю сучасну російську культуру однозначно – мовляв, є в ній і люди, які виступають проти цієї війни. Зараз таких голосів вже практично немає. У тому числі й тому, що з'ясувалося – ці "люди" раніше так чи інакше співпрацювали з російською владою, від прямої участі на її боці під час виборів до отримання державного фінансування на свої проекти.

Висувалася і ще одна точка зору: Пушкін чи Ахматова тут ні до чого - вони, мовляв, до того, що робить сьогодні російська влада, відношення не мають. Однак і тут уже склався консенсус, суть якого чітко сформулював у своєму інтерв'ю виданню Superbiz міністр культури та національної спадщини Польщі Петро Глинський – коли йдеться про публічний простір та міжнародні відносини бойкот російської культури має бути повним.

"Нині не час для російського балету, Чехова і навіть Пушкіна, - сказав Глінський. - Як міністерство, ми дали рекомендацію, що поки триває війна, ми повинні обов'язково охолодити наші відносини з російською культурою, навіть класичною". За словами міністра, вона має зникнути з публічного простору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити