image
 |  0 25 Січня 2022 | 19:58

Міністр оборони Латвії назвав ганебною позицію Німеччини щодо постачання зброї Україні

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс назвав блокування Німеччиною постачання зброї Україні "ганьбою". За його словами, таку думку поділяють у всіх трьох країнах Балтії, а також у всіх країнах Північної Європи.

Про це повідомляє Obozrevatel. 

Пабрікс також розкритикував позицію влади країни щодо можливої широкомасштабної агресії Російської Федерації проти України. Про це він розповів у інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Я вважаю великою помилкою позицію, особливо відповідальних СДПН, не відправляти зброю в Україну, а відправити їм польовий шпиталь. Коли ви бачите, як когось грабують на темній вулиці, і ви кажете: "Я допоможу вам, викликавши швидку допомогу після того, як вас поб'ють", цього недостатньо. Навіть якщо ви заплатите за швидку допомогу", – сказав міністр оборони Латвії.

На його думку, німецькі політики більше не розуміють, що означає стримування.

"Німецька блокада естонських гаубиць Україні вважається ганебною позицією у всіх трьох країнах Балтії, а також у всіх країнах Північної Європи. Ми вважаємо, що кожна країна має право захищати себе. Якщо ви забороняєте комусь отримувати кошти на оборону, ви не підтримуєте мир", – наголосив Пабрікс.

Він також додав, що німецька блокада постачання зброї до України — це лише верхівка айсбергу. За словами міністра, це показує пацифістську повоєнну філософію німецького суспільства, а також дуже тісні ділові та економічні зв'язки між Німеччиною та Росією. І це стосується не лише газових відносин та "Північного потоку—2".

"Це кидає тінь на всі досягнення і є наріжним каменем Європейського Союзу. Насправді позиція Німеччини більше не має нічого спільного із ціннісною зовнішньою політикою", – пояснив міністр.

Пабрікс також додав, що нинішня політика Німеччини щодо Росії ніяк не відповідає вимогам НАТО, ЄС та німецьких партнерів. Недостатньо цього і для нинішніх противників Заходу, одним із яких є Росія.

"Тобто політика Німеччини щодо Росії не відповідає нашому часу", – резюмував він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, уряд Німеччини наполегливо відмовляється надавати сучасне озброєння Україні, незважаючи на максимальне посилення російських військ біля її східних кордонів. Натомість у німецькому МЗС борються за дипломатичне вирішення військового конфлікту.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник критично відгукнувся про вето Берліна, накладене на постачання української армії сучасним озброєнням із Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі на території монастиря знімають фільм

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити