image
 |  2 20 Січня 2020 | 19:56

Міністр оборони вручив пам’ятні знаки рідним загиблих «кіборгів» (ФОТО, ВІДЕО)

«Ми будемо пам’ятати та вшановувати усіх загиблих героїв доти, поки є Україна, тобто завжди!». На цьому сьогодні, 20 січня, на зустрічі з членами сімей загиблих воїнів-кіборгів під час проведення заходів із вшанування пам’яті захисників Донецького аеропорту, наголосив Міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

«Для усіх нас 20 січня - один із найсумніших днів, адже у 2015 році героїчна 242-денна оборона Донецького аеропорту, коли цього дня загинули 49 кіборгів, завершувалася. Тих, хто загинув, уже не повернеш, але ми будемо їх пам’ятати та вшановувати доти, поки є Україна, тобто завжди. Ми спілкуємося з рідними та сім’ями загиблих практично щодня. До п’ятої річниці ми зробили пам’ятний знак, який я хочу передати сім’ям героїв», - зазначив Загороднюк.

Він зауважив, що війна не закінчується.

Вчора ми втратили ще одного військовослужбовця. Понад 100 воїнів пішли від нас за минулий рік, - сказав очільник оборонного відомства.

Він запевнив, що Збройні сили роблять все для того, щоби відстояти Україну, щоби люди могли відчувати себе захищеними у демократичній і вільній країні.

Міністр оборони України вручив членам родин загиблих захисників пам’ятні знаки «Героям оборони ДАП».

Вони розроблені у формі монет за ініціативою очільника оборонного відомства, на знак великої шани до українських захисників, їх мужності, самопожертви та героїзму. Подібні монети - це світова практика таких пам’ятних знаків, зазначили в міністерстві.

Загороднюк висловив підтримку членам родин загиблих героїв та поспілкувався з сім’ями легендарних захисників ДАП.

Як повідомлялося, 5 років тому завершились бої за Донецький аеропорт, оборона якого тривала 242 дні.

20 січня 2015 року проросійські бойовики, не припиняючи штурмів, підірвали новий термінал Донецького аеропорту, остаточно перетворивши колись один з найбільших аеропортів країни на руїни. Після того військовим керівництвом було прийнято рішення відвести українських бійців, і 22 січня останні захисники залишили зруйнований термінал.

Оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 років від завершення оборони ДАПу: імена й фото всіх загиблих «кіборгів»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити