image
 |  142 13 Квітня 2024 | 09:24

Міністр внутрішніх справ Естонії хоче запропонувати естонському парламенту визнати московський патріархат терористичною організацією

Міністр внутрішніх справ, лідер Соціал-демократичної партії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати Рійгікогу (*парламент Естонії) признати Московський патріархат терористичною організацією, щоб зрештою заборонити його діяльність в Естонії.

Про це пише ERR.ee.

Представник Естонської православної церкви Московського патріархату (ЕПЦ МП) заявив у вівторок, що вони не перебувають у прямому підпорядкуванні Московського патріарха і не можуть відповідати за висловлювання, що звучать у Москві, на підтримку війни Росії проти України. Тим самим місцева церква, по суті, відкинула вимогу Ляенеметса вийти з підпорядкування російського патріарха Кирила.

За словами Лаурі Ляенеметса, ґрунтуючись на експертизі МВС та оцінці Поліції безпеки, яка щойно надійшла до нього, у нього як у міністра внутрішніх справ не залишається іншого вибору, окрім як вжити заходів для розриву зв’язків між ЕПЦ МП та Московським патріархом.

“Враховуючи наявний контекст, у мене, як у міністра внутрішніх справ, немає іншого вибору, окрім як запропонувати Рійгікогу оголосити Московський патріархат терористичним і тероризм, що підтримує у своїй діяльності. Як наслідок, міністр внутрішніх справ зможе звернутися до суду і запропонувати припинити діяльність діючої тут церковної організації. Це не вплине на парафіян, це не означає, що храми будуть закриті, але це означає, що зв’язки з Москвою будуть розірвані”, – сказав міністр.

“Ми маємо розуміти, що сьогодні Московський патріархат підпорядковується Володимиру Путіну, який, по суті, керує терористичною діяльністю у світі”, – наголосив політик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити