image
 |  0 10 Січня 2019 | 17:44

Мінкульт недорахувався цінностей у Києво-Печерській лаврі

У Міністерстві культури заявили, що перевірка фондових колекцій Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, що були передані на постійне зберігання до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври протягом 1988 - 2000 років, виявила нестачу десяти предметів.

Про це повідомила керівник прес-служби Міністерства культури Юлія Даценко.

За її словами, у період з 1988-го по 2000-ий роки до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря Української православної церкви), згідно з актами, було передано 829 предметів.

"Перевіркою встановлено наявність та точне місцезнаходження 815 предметів. 14 предметів не виявлено", - заявила Даценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський диякон, якому митрополит МП заборонив служіння, розповів про плани на майбутнє

Вона додала, що після завершення перевірки представниками монастиря було додатково надано до огляду 4 предмети з числа тих, що не були виявлені.

"Станом на сьогодні відсутніми залишаються 10 предметів, місцезнаходження яких не встановлено. Про це було поінформовано правоохоронні органи", - зазначила представник Мінкульту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити