image
 |  13 21 Травня 2021 | 14:21

Мінкультури не планує реставрувати Луцький замок?

Мінкультури не буде реставрувати цього року Луцький замок та будинки Лесі Українки.

Таке рішення прийняв міністр культури та інформаційної політики від «Слуги народу» Олександра Ткаченка.

Згідно наказу від 18 травня 2021 року за підписом Міністра культури Олександра Ткаченка в 2021 році будуть фінансуватися лише 22 об'єкти Великої реставрації.

У переліку відсутній Луцький замок, який посів 10 місце в рейтингу на реставрацію. В тому списку відсутні також будинки Лесі Українки. Очевидно в міністерстві чхати на перелік і на кількість балів.

«Велика реставрація» від команди Володимира Зеленського оминає Луцьк у 2021 році. Припискаємо, що народні депутати від «Слуг народу» Валерій Стернійчук і голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко не є тими особами, які лобіюють розвиток культури в області. Їх вплив зник, як роса на сонці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський прокурор хоче мільйон за декретну відпустку (ВІДЕО)

Отож, у списку зокрема є об’єкти Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, фортеці у місті Хотин, Національний художній музей у Києві, об’єкти Софійського собору,, "Будинок музею Т. Г. Шевченка" у Каневі, сцена театру ім. М. Заньковецької у Львові та інші.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити