image
 |  0 23 Червня 2018 | 06:27

Міноборони неефективно використало понад 600 мільйонів на житло для військових

Перевірка використання Міноборони бюджетних коштів, виділених на будівництво і придбання житла для військовослужбовців ЗСУ, виявила порушення на понад 600 мільйолнів гривень.
Про це повідомляє "Вголос" із посиланням на сайт Рахункової палати.


"Всього аудитом ідентифіковано понад 600 млн грн непродуктивного, нерезультативного та неекономного використання бюджетних коштів на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців ЗСУ. А це 50% використаних у 2016-2017 роках асигнувань. Із запланованих до здачі 2200 квартир фактично Міноборони отримало тільки 1083. Водночас з держбюджету на оплату найму житла військовослужбовцям витрачено понад 670 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Аудит встановив, що через непослідовні несистемні рішення керівництва Міноборони бюджетні кошти розпорошувалися між об'єктами власного будівництва (реконструкції) житла і придбанням житла на вторинному ринку та на умовах пайової участі.
"У першому випадку це призвело до зростання вартості незавершеного житлового будівництва на 650 млн грн, у другому - до втрати сотень мільйонів гривень через придбання житла на вторинному ринку за недостовірними актами приймання-передачі житла", - пояснюють у Рахунковій палаті.

За даними відомства, 45 тисяч військовослужбовців ЗСУ, які перебували на квартирному обліку станом на 1 січня 2010 року, досі не отримали житла. Крім того, не досягнуто мети Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби, МВС та членів їх сімей, затвердженої ще у 1999 році.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити