image
 |  5 4 Листопада 2017 | 08:49

Міносвіти планує об’єднати в один предмет фізику, хімію, біологію та географію

У Міністерстві освіти і науки України не відмовляються від планів об'єднати в один предмет всі предмети природничого циклу, проте поки не знають, як і коли це зроблять.

Про це повідомляє сайт «Tаймер».

Про це міністр освіти Лілія Гриневич розповіла під час візиту в Одесу.

За її словами, проект об'єднати в один предмет фізику, хімію, біологію та географію дійсно існує: передбачається, що подібним чином змінять програми для старших класів (після 9-го) в школах і класах гуманітарного спрямування.

Це можливо в профільній старшій школі, коли діти вибирають гуманітарний профіль і коли їм не вистачає часу на поглиблене вивчення цікавих для них предметів. Це означає, що частина предметів потрібно якимось способом об'єднати, щоб вони все-таки мали загальне уявлення про картину світу, про природні предмети. Очевидно, що до 9 класу вони вчили ці предмети, але все одно на рівні 10-11 класу такий курс продовжить розвиток, - пояснила позицію міністерства Гриневич.

Міністр освіти в Одесі розповіла про плани відмовитися від вивчення фізики і хімії в старших класах шкіл.

Існує міжнародний прогресивний досвід, де природні науки інтегровані в цілісну картину світу, коли людина розуміє природне явище з усіх точок зору, - додала вона.

Втім, конкретних термінів впровадження цього нововведення міністр не назвала, та вони поки, схоже, і їй самій не відомі: в даний час для викладання «об'єднаного» предмета немає ні вчителів, ні підручників, і їх ще належить підготувати. За словами Гриневич, найближчим часом такий об'єднаний курс, можливо, введуть в якості експерименту в 1-2 школах в країні, після чого використають отриманий досвід для того, щоб розширити проект на всі школи гуманітарного спрямування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити