image
 |  0 12 Грудня 2017 | 10:32

Мін'юст планував до 19 грудня подати позов до ЄСПЛ проти «Роснєфті», але обшук НАБУ ставить це під загрозу

Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що міністерство планувало подати до 19 грудня позов до Європейського суду з прав людини проти «Роснєфті», щодо завдання шкоди українській державі, але така ініціатива під загрозою через проведений 8 грудня обшук Національним антикорупційним бюро України (НАБУ).
Про це 12 грудня 2017 року повідомляє сайт «Інтерфакс-Україна».
Міністерство юстиції та офіс уповноваженого готували позов проти російської компанії «Роснєфть» на 700 млн грн збитків, заподіяних державі Україна незаконним захопленням майна цією компанією та її афілійованими структурами в Україні... Таким приписом ставляться під загрозу наші справи проти Росії, йдеться про те, що таким приписом, яким суддя постановив, вилучити документи необхідно до 15 грудня, а ми планували подати позов проти «Роснєфті» до 19 грудня, фактично підривається можливість позову проти російської компанії, - сказав він в ефірі ICTV у понеділок увечері.

П.Петренко розповів, що обшук проводився в офісі урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ, де зберігаються матеріали щодо позовів України проти Росії, на які самими ЄСПЛ накладено гриф «секретно».
Серед величезної кількості пунктів того, що суддя хоче вилучити з цього офісу, є один пункт: витяг оригіналів документів, а саме, заяв і матеріалів справ, що перебувають на розгляді в ЄСПЛ, де однією зі сторін виступала держава Україна за період з 1 січня 2013 року до нині, - поінформував міністр.

При цьому він додав, що розпорядження про вилучення документів наразі перебуває в Мін'юсті на виконанні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити