image
 |  2 21 Листопада 2017 | 08:21

Місцеві громади Волині отримали майже 300 мільйонів гривень єдиного податку

Протягом січня - жовтня 2017 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 295,5 мільйона гривень єдиного податку.

Про це 21 листопада 2017 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Це майже на 44 відсотка більше минулорічних показників за такий же період.

Аналітика переконує, що найбільшу суму  надходжень -212,4 мільйона гривень єдиного податку, бюджети отримали від спрощенців – фізичних осіб.

Саме фізичні особи – суб’єкти малого підприємництва, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, цього року спрямували до бюджетів громад на 55,3 відсотка більше єдиного податку.  Враховуючи вагомий внесок суб’єктів малого бізнесу у фінансову самостійність громад представникам органів місцевої влади варто дбати про  максимально сприятливий клімат для їх діяльності з тим, щоб в майбутньому отримати належні надходження до бюджету, - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила,  що успішно розвиватися та, відповідно, збільшувати податкові відрахування, представники бізнес - середовища зможуть лише  в умовах рівноцінної конкуренції.

Тож, представники місцевого самоврядування, які володіють найповнішою інформацією про здійснювану на території громад підприємницьку діяльність, повинні переконувати всіх без винятку підприємців обов’язково офіційно зареєструватися та здійснювати діяльність з дотриманням норм трудового і податкового законодавства. В межах компетенції фахівці ДФС нададуть необхідні роз’яснення та адмінпослуги з тим, щоб виконання податкових зобов’язань не було обтяжливим обов’язком, - підсумувала Світлана Савчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити