image
 |  2 9 Лютого 2018 | 16:19

Місія МВФ привезе рекомендації щодо антикорупційного суду

Це одне з найбільш спірних питань у співпраці з Фондом.
Про це 09 лютого 2018 року повідомляє сайт «LB.UA».
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що експерти Міжнародного валютного фонду в ході майбутнього візиту в Україну нададуть рекомендації до закону про Антикорупційний суд.
Разом з місією приїжджають кілька експертів, які працюватимуть і даватимуть рекомендації щодо закону про створення Антикорупційного суду, - сказав Данилюк.

Він зазначив, що зараз саме той час, коли ця місія є необхідною для успішної співпраці з МВФ.
Нагадаємо, технічна місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну 12-16 лютого.
4-річна програма розширеного фінансування (EFF) МВФ для України на 17,5 млрд доларів була прийнята в березні 2015 року. На сьогоднішній день з цієї суми отримано $ 8,7 млрд. Перший транш в $ 5 млрд було виділено відразу після підписання програми, другий в $ 1,7 млрд - в серпні 2015 року, третій в $ 1 млрд - у вересні 2016 року і останній, четвертий в $ 1 млрд - в квітні 2017 року.
В кінці січня Київ виконав одну з умов для наступного перегляду програми - був прийнятий новий закон про приватизацію. Крім цього, президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ, яка фактично стала вакантною з весни минулого року, коли нинішня глава Валерія Гонтарєва подала у відставку.
Ухвалення закону про Антикорупційний суд і виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня залишаються основними умовами для виділення п'ятого траншу в рамках кредитної програми.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити