image
 |  4 1 Серпня 2021 | 08:50

Місія ОБСЄ зафіксувала минулої доби 425 порушень «тиші», одного захисника окупанти поранили

Протягом минулої доби СММ ОБСЄ зафіксувала 408 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 17 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 177/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 31 липня 2021 року.

"У Донецькій області Місія зафіксувала 408 порушень режиму припинення вогню, зокрема 32 вибухи (2 розриви та 30 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталися на схід від ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 173 порушення режиму припинення вогню, деякі з яких також сталися поблизу ділянки розведення в районі Петрівського.

"У Луганській області СММ зафіксувала 17 порушень режиму припинення вогню, зокрема 7 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталися на північ і захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Загалом, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду Місія зафіксувала понад 47 тисяч порушень режиму припинення вогню (зокрема, понад 13 тис. вибухів) в Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ вивчає діяльність Кіркорова щодо заподіяння шкоди держбезпеці України (документ)

Тим часом, за повідомленням пресцентру штабу ООС, за минулу добу окупанти обстрілювали позиції наших воїнів із мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Шуми російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля Новолуганського ворог відкривав вогонь із підствольних гранатометів.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

"У результаті обстрілів один військовий зі складу Об'єднаних сил дістав осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан пораненого – середньої тяжкості", – йдеться в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 1 серпня, зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню.

Біля населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 серпня. Цей день в історії: День Повітряних Сил Збройних Сил України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити