image
 |  0 6 Жовтня 2021 | 13:12

Міському голові Одеси Труханову підписали підозру

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Про це вона повідомила у середу.

Венедіктова підписала п'ять підозр в рамках розслідування кримінального провадження детективами НАБУ.

"Підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити.

Всі ці люди були причетні до низки злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

Заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану – кримінально карані діяння", - заявила у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Схеми» відновили видалені кадри нападу на них в «Укрексімбанку» (ВІДЕО)

Збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн, зі слів генпрокурорки.

Венедіктова заявила про "ієрархічну модель, де у кожного своя роль, своя функція, до дрібниць зрозумілі компетенції, а на троні – ватажок, який вміло смикає за потрібні ниточки в потрібний час".

"Ми вправі робити такі твердження, проаналізувавши колосальний масив даних, отриманих в ході слідчих дій: телефонні перемовини, дані з комп'ютерів, інформація, законно отримана з електронних поштових скриньок і багато чого іншого. Вірю, що прокурори будуть в змозі представити свою позицію в суді професійно і компетентно", - пообіцяла.

Портал "Слово і діло" повідомив, що НАБУ і САП оголосили про підозру Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, бізнесмену Володимиру Галантернику.

Зі слів співрозмовників в антикорупційних органах, про підозру повідомили 17 особам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити