image
 |  2 9 Червня 2021 | 13:28

Містяни на Волині стали селянами без їхньої згоди

Понад півсотні ковельських родин записали у сільські мешканці. Без їхнього відома і згоди, стверджують люди.

Військове містечко №25 децентралізація підвісила між Ковельською та Дубівською громадами. Ще донедавна мешканці містечка користувалися усіма міськими вигодами, а згодом довідалися, що мають право лише на сільську інфраструктуру. Вирішення нагальних проблем, як то: відсутність маршрутки, магазину, амбулаторії, хорошої дороги у ковельської міської влади просити уже не можуть. А у нової сільської не хочуть і вимагають повернути їм статус містян, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Містяни чи селяни? Це питання вже понад два роки стоїть руба для мешканців військового містечка на вулиці Грищенка у Ковелі. Хоча ковельською цю територію не назвеш, офіційно вона тепер належить Дубівській громаді. Так розкроїла децентралізація.

В 2011 році вони виносять рішення без погодження з містом про зміну меж. Село Дубова, обласна рада це виносить рішення, а в 16 році створюють ОТГ. Ми нічого не знаємо. І тільки в 2019 році вони приїжджають сюди і доводять до людей, що ми вже на території Дубівської ОТГ – розповідає місцева мешканка Валентина Ющик

Тому мешканців попередили – мусять змінити прописку. Але люди проти. Бо ж усе життя були ковельчанами і користувалися міськими вигодами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зупинках біля Луцька знищили чорнобривці (ВІДЕО)

Тут живе понад півсотні сімей колишніх військових. Відстояти право бути містянами пробували у суді, проте марно. Тож єдиний варіант – домовитися про добровільний вихід з Дубівської громади. Але та втрачати свої території наміру не має. Одночасно і дбати за військове містечко не хоче, – скаржаться тутешні.

Прибудинкова територія у вирвах, фасади облуплені, дахи протікають, у під’їздах після зливи стоїть вода. На що у Дубівській ОТГ дали пораду – створити ОСББ.

Ковельська громада не проти опікуватися військовим містечком. Для цього знадобиться міняти межі міста. Однак, і їй не вдається дійти компромісу із дубівським головою.

В північній частині міста в нас також є житлові будинки, які перебувають на нашому балансі, але вони розташовані на землях Дубівської сільської ради і ми пропонували, щоб дану територію, де військове містечко, ми їм взамін надаємо в іншому місці, тобто рівноцільні ділянки за площами – розповів начальник відділу земельних ресурсів Ковельської міської ради Вадим Логвінов

Про можливий обмін не чув, – запевняє очільник Дубівської громади. І потреби щось міняти не бачить. Мовляв і морока, і не безкоштовно.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити