image
 |  2 7 Червня 2023 | 14:35

Митниця Волині в травні заробила майже 2,5 мільярди гривень

У травні Волинська митниця адмініструвала 2 млрд 290 млн гривень платежів, які перерахували до Державного бюджету учасники зовнішньоекономічної діяльності.

Про це інформує пресслужба установи.

Обсяги оподаткованого імпорту у звітному місяці зменшилися за вагою на 21 відсоток - далося взнаки блокування Дорогуська польськими автоперевізниками. Однак зросли рівні митної вартості та податкового навантаження на ввезення товарів. Тож загалом доведений митниці індикативний показник доходів перевиконаний на 4,6 млн грн.

Основними бюджетоформуючими товарами у травні були імпортовані: легкові автомобілі, трактори та інші моторні транспортні засоби, мінеральні добрива, риба, телефонні апарати. Порівняно з попереднім квітнем суттєво збільшилися митні платежі при ввезенні: легкових автомобілів, сільськогосподарських машин, холодильників та морозильників, томатів, бітуму.

Для забезпечення цих надходжень державної скарбниці митницею вживалися заходи, спрямовані на недопущення випадків заниження бази оподаткування, контролю за правильністю класифікації товарів, їх якісних та кількісних показників, а також правомірності надання пільг учасникам ЗЕД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колись мінімалка в Україні була 15 грн. Як за 26 років змінилась зарплата

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити