image
 |  4 23 Травня 2023 | 16:46

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престол у сільському храмі (ФОТО)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення престолу церкви Святителя Миколая Чудотворця у селі Борочиче Горохівського деканату (Луцький р-н).

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України, - пише ВолиньUA.

У день особливого вшанування Божого угодника за Божественною літургією з високопреосвященним молилися: горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Андрій Андрусик, інше духовенство.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено жертводавців та активних парафіян.

Потому владика освятив автомобіль, котрий придбали для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські правоохоронці викрили схему постачання в росію унікальних запчастин до техніки (ФОТО)

За повідомленням панотця, цей престіл не був освячений архієреєм, а, ймовірно, тільки ієреєм. Він не має реліквій, які зазвичай кладуть при звершенні цього чину, а має напис: «з благословіння митрополита Варшавського Діонісія. 1934 р.», тобто предстоятеля Польської автокефальної православної церкви.

Цей Божий дім зведено в стилі бароко 1757 р. Більшовики церкву закрили, а приміщення використовували за різними призначеннями, у т. ч. як музей атеїзму. На початку 90-х у храмі відновлено богослужіння. Тоді ж установлено новий іконостас, оскільки попередній був ветхим.

У липні 2021 року громада Святителя Миколая Чудотворця возз'єдналася з Православною церквою України, полишивши МП.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити