image
 |  5 14 Лютого 2021 | 19:48

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше побував в Миркові (ВІДЕО)

Архієрей очолив Божественну літургію в храмі Архістратига Михаїла цього села Горохівського деканату, де парафія ввійшла до Православної церкви України, з нагоди тридцятиліття віднови Божого дому.

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

Разом із високопреосвященним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Ярослав Музичук, інше духовенство благочиння.

Церковними відзнаками, зокрема, орденом «За заслуги» архіпастир нагородив о. Ярослава, медалями – жертводавців Миколу Віктовича та Борислава Слюсарчука (старосту), благословенними грамотами – добродійника Олександра Спященка, псаломницю Світлану Юхимчук, інших активних парафіян, які потрудились на благо церкви.

Опісля митрополит освятив три нових куполи (центральний і два менші), які придбали завдяки жертводавцям. Було зачитано молитву на оновлення храму з окропленням його освяченою водою.

Дерев'яну церкву в Миркові побудовано в першій половині XVIII ст. Тризрубна, має дві прибудови: присінок і ризницю. З півночі від церкви знаходиться дерев'яна двоярусна дзвіниця. Тоді до парафії належали села Лемешів і Верхостав (тепер частини Миркова). У 1961 року святиню закрили, але завдяки одному доброчинцеві її вдалося зберегти (приміщення використовувалось як музей). Після ремонту її заново освятили і в 1991 році на свято Собору трьох святителів відновили богослужіння. Церква є пам'яткою архітектури і містобудування Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михаїл освятив торгово-промислову палату (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити