image
 |  7 11 Травня 2023 | 16:46

Митрополит Михаїл очолив Божественну літургію у сільському храмі на Волині (ФОТО)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в селі Раків Ліс Камінь-Каширського деканату.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України, - пише ВолиньUA.

Із високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, настоятель парафії протоієрей Микола Смолярчук, інше духовенство.

Владика привітав із днем народження настоятеля, який понад 30 літ служить у цій церкві, та побажав йому ще багато років служити Богові. Чергові церковні нагороди отримало достойне духовенство за пастирські труди.

У Раковому Лісі з 1783 р. існувала Благовіщенська церква, але в 1898-му згоріла, тому стараннями парафіян зведено нову й освячено 1914 р. За радянських часів Божий дім було закрито, проте жителі не дали зробити з нього склад, як по інших селах. Відновила діяльність святиня у 1983 році. Перше богослужіння відправили 25 грудня, в день святителя Спиридона Тримифунтського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2023 році планують ремонт багатостраждальної дороги у Луцькому районі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити