image
 |  0 11 Лютого 2019 | 11:28

Митрополит Михаїл представив нового священника у Берестечку (ВІДЕО)

Після перипетій у Берестечку в неділю, 10 лютого, митрополит Михаїл представив нового священика у Святотроїцькому соборі.

Про це у Facebook повідомила голова Горохівської РДА Юлія Гринчук. 

«Святковий до щему у серці день!  У Берестечку сьогодні храм приймав нову духовність...  Із Владикою Михаїлом у храм прибув новий священик о.Миколай. Спів духовний лунав під куполом і душевний лунав у кожного присутнього в серці», – ідеться в її дописі.

Крім того, владика Михаїл правив у селі Мерва Літургію Архирейським чином. Благословив на службу у селі Диковини отця Романа.

І благословив на шлюб пару мервенських молодих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішне опитування: ще одна громада на Волині перейшла до ПЦУ

Нагадаємо, що з 14 січня у Берестечку розпочався процес щодо переходу парафії Свято-Троїцького Собору до Православної Церкви України. В результаті подворового обходу громади Берстечка та збору підписів - 732 підписи зібрано «ЗА» перехід до ПЦУ та 3 – «ПРОТИ».  

Міський голова Берестечка "свободівка" Валентина Залевська, відповідно, 20 січня провели в місті громадські збори, де повідомили громаду про результати збору підписів, і вже 22 січня делегація з Берестечка відповідне звернення надала Митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу.

У відповідь Владика Миїхал надав копію Томусу, аби делегація, яка прибула до нього, привезла до Берестечка та показала громаді цей історичний документ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити