image
 |  4 11 Жовтня 2022 | 17:14

Митрополит Михаїл вперше відвідав парафію після переходу до ПЦУ

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію в храмі Апостола і євангелиста Йоана Богослова села Скулин Ковельського деканату.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

У 17-ту неділю після П’ятдесятниці разом із високопреосвященним молилися: старший декан протоієрей Іван Бонис, декан Свято-Димитрівського округу протоієрей Анатолій Александрук, настоятель священник Сергій Куль, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

Божий дім у Скулині засновано 1878 року на місці колишньої каплиці. Церкву за совєтів закрили, щоб перетворити на спортзал. Проте, 1989 року селяни провели ремонт святині і 9 жовтня відновили богослужіння. Храм тридільний, дерев’яний, пам’ятка архітектури місцевого значення. Під час ремонту 2012 року оновлено фасад та облаштовано благоустрій території.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну парафія вийшла з Московського патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України. Проте, Божий дім було опечатано й богослужіння доводилося звершувати на подвір’ї. 6 вересня церковна громада нарешті змогла ввійти до свого рідного храму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити