image
 |  2 30 Серпня 2022 | 16:46

Митрополит Михаїл вперше відвідав парафію ПЦУ за 40 кілометрів від Луцька (ФОТО)

У передсвято Успіння Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Святої Трійці в селі Сокіл Рожищанського деканату (Луцький р-н).

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Божественну літургію разом із владикою правили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель церкви архімандрит Яків (Мільян), інше духовенство. Архієрейські благословенні грамоти вручено активним парафіянам.

Навесні громада вирішила залишити Московський патріархат, проте документально справа затягнулася на декілька місяців. 11 серпня фахівці облдержадміністрації провели перевірку й опис майна у Свято-Троїцькому храмі та передали громаді в постійне користування церкву і дзвіницю. Як уже повідомляла інформаційна служба, 14 серпня о. Яків відслужив тут першу літургію і вперше тоді молитва лунала українською мовою.

Дерев’яну церкву в Соколі засновано в XVI столітті. 1853 року вона згоріла і була відбудована. Це пам’ятка архітектури місцевого значення, де зберігається чимало реліквій, що перебувають на обліку в держреєстрі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити