image
 |  0 18 Травня 2022 | 08:24

Митрополит Михаїл вперше відвідав парафію у Луцькому районі (ФОТО)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав парафію Святої Трійці в селі Городище Луцького районного деканату, яка нещодавно возз’єдналася з ПЦУ.

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ.

Божественну літургію в неділю про розслабленого із високопреосвященним правили: декан Сенкевичівського округу протоієрей Богдан Яким, новопризначений настоятель протоієрей Олег Корчинський, інше духовенство Горохівського і Луцького районного благочинь.

У проповіді архіпастир зазначив: згадуючи біблійну історію, віримо, що уздоровимось і спасемося. «Без віри не можна догодити Богові», – говорить апостол Яків. Ми віримо в промисел Божий, у Його дію, віримо, що Бог існує. Якщо не вірити, то будемо, як нечестивці. Ми віримо в пришестя у світ Господа Ісуса Христа, в Його страждання, воскресіння, вознесіння. Віримо в чудеса Божі, за якими Творець дає нам ознаки віри. Перебуваючи в храмі, віримо, що Господь із нами перебуває. Але хто не вірить у святі таїнства, той чинить хулу (образу) на Духа Святого. Це найнебезпечніше, бо такий гріх не прощається. Християнин же завжди повинен чинити по-християнськи.

Божий дім у цій місцевості згадується в документах під 1570-м роком, спочатку на честь святителя Миколая. Дерев’яна церква Святої Трійці, ймовірно, побудована у XVIII ст., знищена під час Першої світової війни і відбудована заново. Ремонт проводився 2010 року. Храм знаходиться неподалік траси Львів–Луцьк, на цвинтарі. Пам’ятка архітектури місцевого значення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити