image
 |  5 2 Лютого 2019 | 11:32

Митрополит «московської» церкви вкрав гроші парафіян і втік до РФ

Митрополит УПЦ МП вкрав гроші парафіян і втік до Росії. Тепер навіть страшно уявити, в якій кількості РПЦ "викачує" гроші з України.

Про це пише Знай.юа.

Кричущий випадок поставив на вуха всю православну церкву України. Іподиякона митрополита Павла з Києво-Печерської лаври затримали прямо на кордоні, під час незаконного вивозу в РФ 65 000 доларів, пожертвувань, зібраних з парафіян.

Журналістам вдалося з'ясувати всі нюанси скандальної історії. 

З цієї суми, рішенням суду, сума в еквіваленті 10 тисяч євро була повернута церковним баригам, інші гроші, які вивозили без декларації, перераховані в бюджет України.

Тепер навіть страшно уявити, в якій кількості РПЦ "викачує гроші з України, де розташовані більшість її осередків. 

 Ці цинічні злочинці в рясах жорстоко обманюють довірливих людей, а після - шикують за їхні гроші. Всього лише якийсь диякон везе з собою таку велику суму, причому конвертовану в долари, на свої витрати, а скільки бере його бос Павло, який їздить на "мерседесах"? 

В Москву, до речі, цей диякон їздить не в звичайному купе або СВ, а в особливому ВІП-вагоні, в номері з усіма зручностями, звичка до розкоші в РПЦ схвалюється — це дозволяє контролювати і управляти багатіями в рясах.

Нагадаємо, патріарх Російської православної церкви Кирило заявив про амбітний план ще "помолитися в Києво-Печерській лаврі".

Російський духівник сподівається, що в майбутньому йому вдасться відвідати Україну. Про це повідомляє РБК-Украина з посиланням на його заяву російським ЗМІ. 

Крім того Кирил переконаний, що політична ситуація у відносинах між Росією і Україною - це "швидкоплинне явище". Патріарх також закликав віруючих в Україні "не піддаватися спокусам", очевидно маючи на увазі перехід громад до автокефальної церкви. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напередодні Різдва московські попи обікрали церкву, що перейшла до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити